OVER

Dinges Design is een bureau voor architectuur en interieurontwerp opgericht in 2018 door Nienke Borgman. Dinges Design richt zich op nieuwbouw, verbouw en interieurontwerp met een focus op kleine woningen en efficient ruimtegebruik. 

VISIE

In het ontwerpprocess zoek ik graag samen met de opdrachtgever naar de essentie van de opdracht. Ik kijk niet alleen naar de harde eisen van het project maar kijk juist graag verder. Wat wilt u met dit ontwerp bereiken? Wat voor gevoel moet de ruimte hebben? Vrij, open of juist knus? Of moet de ruimte inspireren, motiveren of verbinden? Dit is waar de essentie van de opdracht ligt. Door deze essentie als uitgangspunt te nemen ontstaan er vaak verrassende en unieke ontwerpen.

Soms vraagt een ontwerp om een grote ingreep, maar vaak blijkt dat dit niet per se nodig is. Door goed te kijken naar de essentie, oftwel het beoogde doel van de opdrachtgever, is het vaak mogelijk om met één duidelijke en goed doorgevoerde ingreep een groots resultaat te bereiken. Wilt u een ruimer gevoel in uw woning, dan is het bijvoorbeeld niet altijd noodzakelijk om een dure uitbouw te realiseren. Er zijn namelijk veel meer manieren om een ruimtelijker gevoel te creeren. Door verder te kijken dan de harde eis (een uitbouw) en te zoeken naar de echte wens (een ruimtelijker gevoel) is het mogelijk om te besparen op een grote verbouwing zonder dat u compromissen hoeft te sluiten. Dus heeft u een klein budget, maar wil u toch iets moois creeren? Dan bent u bij Dinges Design aan het juiste adres.

Focus

De zoektocht naar de essentie van een project brengt vaak de vraag naar boven; wat heb je nou eigenlijk echt nodig? Vaak is dit minder dan u denkt. Door te focussen op wat écht belangrijk is bereik je niet minder maar meer. Vanuit die gedachtengang is mijn fascinatie voor kleine woonruimten ontstaan. Dus wilt u een tiny house bouwen, of vraagt u zich af of er nog meer uit uw huidige kleine woning of appartement te halen is? Neem dan contact op.

portret foto.jpg

Ir. Nienke Borgman

door nienke borgman

architectuur & ontwerp studio